ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Εκτός των κτιριολογικών προϋποθέσεων των ιδιωτικών γυμναστηρίων τα κέντρα yoga

Ξεχωριστό άρθρο (άρθρο 63) για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των κέντρων yoga περιλαμβάνει το αθλητικό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια. Όπως ειδικότερα ορίζεται, «οι προϋποθέσεις και οι ειδικές κτιριολογικές προϋποθέσεις των άρθρων 3 και 4, αντίστοιχα του ΠΔ 219/2006, περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών γυμναστηρίων ή ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων, δεν απαιτούνται για τη λειτουργία των κέντρων yoga, εφόσον αυτά λειτουργούν αυτόνομα και παρέχουν αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίες εκμάθησης και πρακτικής yoga».

Αν και η διάταξη συγκεντρώνει πολλές αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το υπουργείο εμμένει στο σκεπτικό της αιτιολογικής έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο «η αυτοσυγκέντρωση αποτελεί ίσως τη βασική προϋπόθεση για την παρακολούθηση ενός μαθήματος γιόγκα» και «εξ ορισμού, για τη λειτουργία ενός κέντρου δεν απαιτούνται οι ειδικές κτιριολογικές προϋποθέσεις ενός ιδιωτικού γυμναστηρίου, όπως αυτό ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα, καθώς για την παροχή υπηρεσιών εκμάθησης και πρακτικής γιόγκα δεν χρειάζεται ογκώδης εξοπλισμός, ούτε ειδικά όργανα -αρκεί ένα στρώμα (yoga mat) για κάθε ασκούμενο- ούτε απαιτούνται αποδυτήρια, το δε πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό ασκουμένων ταυτόχρονα».

Στο πνεύμα της αιτιολογικής έκθεσης για τη συγκεκριμένη διάταξη κινήθηκε και η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τις προηγούμενες ημέρες. «Απλοποιούμε την άδεια λειτουργίας κέντρων γιόγκα, καθώς απαιτούν μικρό εξοπλισμό και περιορισμένο χώρο, για την παροχή υπηρεσιών εκμάθησης. Πλέον, οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους δεν θα εξομοιώνονται με εκείνες των ιδιωτικών γυμναστηρίων, που έχουν άλλες προδιαγραφές, άλλες απαιτήσεις και σωστά έχουν», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.