ΚΟΣΜΟΣ

Αξίας 5,75 δισεκ. ευρώ

Ελβετία: Η χώρα έχει δεσμεύσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Η Ελβετία έχει δεσμεύσει το ισοδύναμο 5,75 δισεκ. ελβετικών φράγκων (5,62 δισεκ. ευρώ) ρωσικών περιουσιακών στοιχείων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της Ελβετίας, διευκρίνισε ο Έρβιν Μπόλινγκερ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κρατικής Γραμματείας για Οικονομικές Υποθέσεις (SECO) που είναι αρμόδια για την επιτήρηση των κυρώσεων, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη.

Το ποσό είναι πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω, διευκρίνισε, ανάλογα με τις πληροφορίες που φθάνουν στο υπουργείο Οικονομίας.

Στις 28 Φεβρουαρίου, η Ελβετία ευθυγραμμίστηκε με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά την παραδοσιακή ουδετερότητά της. Οι τράπεζες υποχρεούνται πλέον να αναφέρουν τα άτομα, τις επιχειρήσεις ή τις οντότητες που έχουν τεθεί στο στόχαστρο των κυρώσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Τα κεφάλαια μπλοκάρονται αλλά δεν κατάσχονται, τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία παραμένουν στην ιδιοκτησία του προσώπου που αφορά το μέτρο στον βαθμό που δεν υπάρχει καμία νομική βάση που να επιτρέπει την κατάσχεση στην Ελβετία, εξήγησε ο Μπόλινγκερ, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Η Ελβετία καταμετρά προορισμούς που είναι πολύ δημοφιλείς στους πλούσιους Ρώσους μεταξύ των οποίων το χιονοδρομικό κέντρο Σεντ Μόριτζ όπου βρίσκονται πολυτελείς εξοχικές κατοικίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.