ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετείχε σε εκδήλωση στον Βόλο

Γ. Αγγελοπούλου: «Ξέρουμε από φουρτούνες, ενωμένοι μπορούμε να πάμε μακριά»

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε στον Βόλο, για την παρουσίαση της δράσης «Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό; Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος», ενός εκπαιδευτικού πακέτου με έξι ενότητες για τη ναυτική ιστορία της χώρας μας, με έντυπο και ψηφιακό υλικό για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων.

«Ένα καραβάκι έπιασε λιμάνι για να ξεκινήσει καινούργια ταξίδια. Μια προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας που ξεκίνησε εδώ και χρόνια, δεν ήταν εύκολο όμως να γίνει πράξη. Η ευκαιρία δόθηκε από την εθνική προσπάθεια της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", με την κ. Αγγελοπούλου, όταν είπε ότι πρέπει να αφήσουμε κάτι που να μείνει. Θέλουμε τώρα να της πούμε "ευχαριστώ", θέλουμε να της πούμε ότι η προσπάθεια δικαιώθηκε» τόνισε o Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος υποδεχόμενος την πρόεδρο της Επιτροπής στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης στον Βόλο.

«Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι γνωρίζει από φουρτούνες. Με μία προϋπόθεση, που την είδαμε κοιτάζοντας πίσω σαν φιλμ όλη την ιστορία μας αυτά τα διακόσια χρόνια, ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε. Μπορούμε να πάμε μακριά. Μπορούμε να πάμε μπροστά επενδύοντας στη γνώση και τη νέα γενιά. Με μπροστάρηδες τους νέους ανθρώπους» επισήμανε η κ. Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Με ενότητα και συνέχεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα. Να συμβάλλουμε θετικά στα μεγάλα ζητήματα των καιρών μας: την κλιματική κρίση, την ειρήνη, την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου».

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε και στο αποθεματικό που έμεινε από την επετειακή χρονιά, για την αξιοποίηση του οποίου παρατάθηκε για έξι μήνες και η θητεία της Επιτροπής. «Μας έμειναν αρκετά κονδύλια, δωρίσαμε 10 υπερσύγχρονα 4Χ4 αυτοκίνητα στην Πυροσβεστική και θα συνεχίσουμε. Μέχρι τον Ιούνιο τα χρήματα του αποθεματικού θα γυρίσουν στην κοινωνία, στους ανθρώπους που μας στήριξαν χωρίς να κοστίσουμε ούτε ένα ευρώ στο κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» και συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Θανάσης Λιούπης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.