ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μονακό στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

Η Μονακό ανακοίνωσε σήμερα συνεργασία με την Capital Block, για την ανάπτυξη NFT (non-fungible tokens) σηματοδοτώντας την τελευταία «εισβολή» μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και των ψηφιακών νομισμάτων.

Ένας αυξανόμενος αριθμός κορυφαίων συλλόγων σε όλο τον κόσμο έχουν λανσάρει ψηφιακά νομίσματα, καθώς το άθλημα αντιμετωπίζει πτώση των εσόδων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

Πέρυσι, η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε γνωστό ότι η αποπληρωμή της μεταγραφής του Λιονέλ Μέσι, θα περιλαμβάνει μερικά από τα δικά της fan tokens κρυπτονομισμάτων.

Επίσης σε έκδοση τέτοιων κρυπτονομισμάτων έχουν προχωρήσει, ανάμεσα σε άλλες ομάδες, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Μπαρτσελόνα.

Παρόμοια με το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, τα fan tokens μπορούν να διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια.

Τα fan tokens είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος ο οποίος επιτρέπει στους κατόχους του να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με την αγαπημένη τους ομάδα σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα.

Μερικοί εκτιμούν τον καινοτόμο τρόπο συνεργασίας με τις ομάδες τους και βοήθειας στη λήψη αποφάσεων, ακόμα κι αν μόνο για θέματα μικρής διάρκειας, όπως το τραγούδι που παίζεται στους αγώνες μετά το γκολ ή οι εικόνες που χρησιμοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλοι τα απορρίπτουν ως επιφανειακή συμμετοχή που προσθέτει στο ήδη αυξανόμενο κόστος παρακολούθησης των ομάδων τους.

Η Μονακό, που έχει κερδίσει οκτώ τίτλους της Ligue 1 και ήταν δευτεραθλήτρια στον τελικό του Champions League του 2004, είναι αυτή τη στιγμή έβδομη στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.