ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου

«Ιστορίες σε Χαρτί»: Έκθεση στο Louvre Abu Dhabi

Ιστορίες σε Χαρτί (Stories of Paper) είναι ο τίτλος νέας έκθεσης, με έργα τέχνης που συλλέχθηκαν από 16 γαλλικά και διεθνή ιδρύματα τέχνης και βιβλιοθήκες, καθώς και ιδιωτικές συλλογές και διοργανώνεται στο Louvre Abu Dhabi σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου.

Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 δημιουργίες και αντικείμενα, βιβλία, χειρόγραφα, σχέδια, το αντίγραφο μίας κατοικίας και 13 σύγχρονα έργα τέχνης και εγκαταστάσεις, στοχεύει να αναδείξει το φάσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης σε χαρτί.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Απριλίου έως τις 24 Ιουλίου με κεντρικά εκθέματα το «Πορτρέτο Γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο (1928), δύο έργα του Ιάπωνα καλλιτέχνη, Κατσουσίκα Χοκουσάι και το δισέλιδο εικονογραφημένο του 13ου αιώνα από τo «Περί ύλης ιατρικής» (De Materia Medica), όλα από τη συλλογή του Louvre Abu Dhabi.

«Η ιστορία του χαρτιού, μια εφεύρεση που ταξίδεψε από την Ανατολή στη Δύση, μεταμορφώνοντας πολιτισμούς και κοινωνίες, αποτελεί παράδειγμα των ιστοριών πολιτιστικής αλληλεπίδρασης και πνευματικής ανταλλαγής που το Μουσείο έχει δεσμευτεί να εξετάσει» ανέφερε ο Μανουέλ Ραμπάτε διευθυντής του Louvre Abu Dhabi.

Η έκθεση θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι της ιστορίας του χαρτιού σε 12 ενότητες, οι οποίες αναδεικνύουν όλες τις βασικές ιδιότητες και τις διαφορετικές χρήσεις του χαρτιού ανά τους αιώνες. Οι θεματικές ενότητες είναι Φυτική Προέλευση, Ένα Ταπεινό Υλικό, Χρώμα, Κίνηση, Σχέση με το Φως, Ένα Αναληθές Υλικό, Μνήμη, Ευθραυστότητα και Ανθεκτικότητα, Χώρος, Δυνατότητα Συλλογής, Ένα Μέσο για την αναπαραγωγή Έργων Τέχνης και ένα Εύπλαστο Μέσο.

Την έκθεση «Stories of Paper» έχουν επιμεληθεί ο Xavier Salmon γενικός επιμελητής και διευθυντής του τμήματος σχεδίων και εκτυπώσεων του Μουσείου του Λούβρου και ο Victor Hundsbuckler, επιμελητής στο τμήμα σχεδίων και εκτυπώσεων, με την υποστήριξη της Souraya Noujaim, διαχειρίστρια συλλογών στο Louvre Abu Dhabi.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.