ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε σε ποιες περιοχές

Και αύριο κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω του χιονιά

Την ενημέρωση για τα κλειστά σχολεία αύριο λόγω του χιονιά έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στη Βορειοανατολική Αττική.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι.

«Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», συμπλήρωσε.

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι Δήμοι, διευκρίνισε.
Κλειστά σχολεία στην Αττική σήμερα λόγω του χιονιά -Σε ποιες περιοχές

Κλειστά θα είναι σήμερα πολλά σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και του χιονιά. Έπειτα από σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, υπό τον Γιώργο Πατούλη, με δημάρχους της Αττικής, για να αξιολογήσουν την κατάσταση, αποφασίστηκε για σήμερα η διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Οι περιοχές στις οποίες θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τους οικείους δήμους.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα διά ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:
Στον Δήμο Ηλιούπολης τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο τα Λύκεια: 1ο & 3ο
Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα. Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Παλλήνης, λέγοντας ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σήμερα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί εκ νέου απόφαση, αφού πρώτα εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σύστησε προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και για τις μετακινήσεις τους σε περιοχές με χιονόπτωση να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφέρεια Αττικής έκανε γνωστό, επίσης, ότι έχει σε ετοιμότητα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για να αντεπεξέλθει όπου υπάρξει ανάγκη.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, πέραν της Αττικής, νηπιαγωγεία και σχολεία και στην Εύβοια. Την Παρασκευή (11/3), στην περιοχή του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, ενώ στην Κοζάνη θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα λύκεια, καθώς και τα ΕΠΑΛ, τα νυχτερινά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.
Κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), σήμερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στον δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Εκτός αυτών, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει για τους ανωτέρω λόγους την αναστολή λειτουργίας δομών προσχολικής αγωγής ή και μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια απόφαση καταλαμβάνει και την αναστολή των δομών που προσδιορίζει η παρούσα απόφαση, ακόμα και αν δεν ορίζεται σαφώς στην ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η αναστολή γίνεται «με σκοπό να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου από την επικείμενη κακοκαιρία. Προστατεύουμε και φροντίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.