ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξή στην «ΕΡΤ1»

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη ωριμάζει και αποκτά ισχυρή φωνή στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα

«Aυτό που ζητούσαμε πάντα από την Ευρώπη είναι να ωριμάσει και να αποκτήσει ισχυρή φωνή σε θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας, πράγμα το οποίο συμβαίνει αυτήν τη στιγμή», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Θα ήταν παράλογο, ενώ τόσα χρόνια απαιτούμε από την Ευρώπη να αποκτήσει αυτή την ισχυρή φωνή, να μην είμαστε από τους πρώτους που θα συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε απαντώντας στις αιτιάσεις πολιτικών κομμάτων για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιμηθεί τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δύσης, διαθέτει επάρκεια εξοπλισμών, ισχυρά διπλωματικά ερείσματα και ότι βασίζεται στη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ώστε την κρίσιμη στιγμή να μην είναι μόνη.

Αναφορικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από τη Μαριούπολη, σημείωσε τη δυσκολία της συγκεκριμένης αποστολής και συνεχάρη τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο και τους Έλληνες διπλωμάτες για τον τρόπο που επιτελούν το καθήκον τους.

Τέλος, ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι έχει ξεκάθαρα ξεφύγει από τα όρια του διπλωματικού διαλόγου και πως η χώρα μας δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.