ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Μανιταρόσουπα με κρούστα

Αγαπάμε τις σούπες του χειμώνα και η συγκεκριμένη, εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμη, σερβίρεται άνετα και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι. Μία εξαιρετική συνταγή από την Σιμόνη Καφίρη.
Μερίδες: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 20', Χρόνος μαγειρέματος: 20', Έτοιμο σε: 40', Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
Υλικά
250γρ. μανιτάρια άσπρα
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
30γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κρόκους αβγών
1 φύλλο σφολιάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μουλιάζετε τα πορτσίνι σε μισό λίτρο χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Πλένετε τα φρέσκα μανιτάρια σε νερό με λίγο ξίδι. Τα σκουπίζετε καλά και τα ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (έχετε αφαιρέσει την πράσινη ουρίτσα του), μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα φρέσκα μανιτάρια, τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τα μουλιασμένα πορτσίνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Διαλύετε τον κύβο μέσα στο νερό που μουλιάσατε τα πορτσίνι και προσθέτετε το ζωμό στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, το γάλα και τρεις κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.
Ανακατεύετε την κρέμα με τον έναν κρόκο, τα προσθέτετε στο μίγμα και τα πολτοποιείτε όλα μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να έχετε μια λεία, βελούδινη κρέμα.
Τη μοιράζετε σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβετε τέσσερις δίσκους σφολιάτας λίγο μεγαλύτερους σε διάμετρο από αυτή των μπολ.
Με ένα πινέλο αλείφετε τα χείλη των μπολ με κρόκο αβγού και σκεπάζετε ένα ένα τα μπολάκια με ένα δίσκο σφολιάτας. Πιέζετε να κολλήσει καλά η σφολιάτα και αλείφετε και την επιφάνειά της με κρόκο αβγού.
Βάζετε τα μπολ με τη σούπα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρετε τις μανιταρόσουπες αμέσως μόλις τις βγάλετε από το φούρνο.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
Ολόκληρη η ανακοίνωση
ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια και εντιμότητα: 6 ερωτήματα στον κ. Κασσελάκη
Έξι ερωτήματα προς τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, ...
Για τo «sms που έδιωξε τον Αλέξη»
Το εξώδικο της Αχτσιόγλου για το δημοσίευμα περί υπονόμευσης Τσίπρα
Στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στον ιστότοπο 1voice.gr προχώρησε η υποψήφια ...
Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
ΥΠΟΙΚ: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα στήριξης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Ενημερωτικό σημείωμα με δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής ...
Δείτε το βίντεο
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είμαι υπονομευτής του Αλέξη Τσίπρα
Με ανάρτηση της στα social media και βίντεο έκπληξη η Έφη Αχτσιόγλου διαψεύδει με ...