ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Με τον Ουκρανικό λαό

Αυτό που ζει ο ουκρανικός λαός είναι η μετενσάρκωση του Απόλυτου Κακού στον 21ο αιώνα. Η ένοπλη εισβολή στην ίδια την πρωτεύουσα ενός ελεύθερου κυρίαρχου κράτους, με σκοπό την ποδηγέτηση ενός ολόκληρου λαού, οδηγεί την Ευρώπη στη βαρβαρότητα που είχε αφήσει πίσω της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένωση των δικών μας λαών, είναι το πιο επιτυχημένο πολιτικό εγχείρημα της ιστορίας. Έθνη που πέρασαν από αιώνες διχασμού και πολέμων διαμόρφωσαν έναν κοινό χώρο οικονομίας, συνεργασίας και θεσμικής συγκρότησης και για δεκαετίες πρόκοψαν, σε καθεστώς ειρηνικής συνύπαρξης και πολιτικής συναντίληψης. Πρέπει να αισθανθούμε πραγματικά περήφανοι και πραγματικά ενωμένοι, ως Ευρωπαίοι, μπροστά στις νέες προκλήσεις.

Και πρέπει οι ηγέτες της ελεύθερης ηπείρου να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που θα διαφυλάξουν το κεκτημένο της ειρηνικής συνύπαρξης και της προόδου των λαών μας:

Οι εικόνες που βλέπουμε από τα ξημερώματα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες είναι αποτέλεσμα μιας ανύπαρκτης Ε.Ε , ενός φιλόδοξου όσο και αστείου ΝΑΤΟ και των πάντα επικίνδυνων για την παγκόσμια ειρήνη Η.Π.Α.

Η ιστορία θα γράψει ότι η Ρωσία κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και ό,τι όλοι αυτοί που έπαιξαν ενεργό ρόλο για αυτή την αντίδραση της Ρωσίας στα χρόνια που πέρασαν έμειναν θεατές και άφησαν έναν λαό μέσα στην Ευρώπη εντελώς μόνο του απέναντι σε μια πολεμική μηχανή.

Μόνοι κερδισμένοι μέχρι στιγμής οι Η.Π.Α , σίγουρα χαμένοι οι πολίτες της Ε.Ε και ο Ουκρανικός λαός με τις δημοκρατικά εκλεγμένες μεν αλλά πολύ μικρές και λίγες ηγεσίες τους.

Εύκολοι δρόμοι δεν υπάρχουν. Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε.

Δεν μπορώ να δω άλλες εναλλακτικές μπροστά στον όλεθρο που παρελαύνει με σπαρακτικές εικόνες μπροστά από τα μάτια μας…

Γιατί με τον Ουκρανικό λαό;

Γιατί το συμφέρον της χώρας, είναι να αντιτίθεται δυναμικά σε κάθε σκέψη αναθεώρησης των συνόρων στην Ευρώπη. Όταν μάλιστα σε αυτή την αλλαγή των συνόρων, σύμμαχος είναι όλος ο δυτικός κόσμος, η χώρα μας πρέπει να είναι παρούσα.

Μια δυναμική απάντηση, στις βλέψεις του Πούτιν για αλλαγή συνόρων, θα δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις, σε πιθανούς μιμητές του.

Γιατί πέρα από τα συμφέροντα των κρατών, υπάρχει και το δίκιο της αυτοδιάθεσης των λαών. Αν ο ουκρανικός λαός, θέλει να ανήκει στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δικαίωμα του, και όχι στην ευχέρεια του Πούτιν.

* Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Πολιτευτής στην Α'  Πειραιά και επιχειρηματίας. 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 13:58 02/03/2022

    σωστός…

    Η Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ κι πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

  2. Ο λαός της Ρωσίας δεν φταίει για ότι κάνει η ηγεσία του. Όπως και οι Έλληνες δεν φταίγαμε για την εγκληματική συμμετοχή του Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) και Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου για την συμμετοχή της Ελλάδας στον βρόμικο πόλεμο στο Κόσοβο. Πήραμε το μέρος των Αλβανών κατσαπλιάδων δολοφόνων ενάντια στους Σέρβους αδερφούς μας. Αυτά τα εγκλήματα του Σημίτη και του Παπανδρέου αμφισβητεί ο ψεκασμένος της ιστοσελίδας, ο φασίστας του ΠΑΣΟΚ ο Δημοσθένης Μπόγδης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.