ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε την δήλωσή του

Προειδοποίηση Πέτσα για το χιονιά, «αποφύγετε τις μετακινήσεις, εφοδιαστείτε με αλυσίδες»

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συστήνει την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συνιστά στους οδηγούς των οχημάτων να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας απηύθυνε σήμερα αυστηρή προειδοποίηση - σύσταση προς τους πολίτες για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, λόγω της επερχόμενης σφοδρής κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Την ίδια ώρα, ενόψει του νέου «κύματος» κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συστήνει στους οδηγούς των οχημάτων να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τις επόμενες ώρες θα έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Η προετοιμασία πριν την εκδήλωση των φαινομένων είναι απαραίτητη, όπως και η υπεύθυνη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια τους. Κάνω έκκληση σε όλους για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Όσοι είναι απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους και για να διευκολύνουν την κυκλοφορία. Με υπευθυνότητα και προσοχή ξεπερνάμε την κακοκαιρία».

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, συνεχίζει να ισχύει η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες, Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:

-Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.
-Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.
-Σε Μαγνησία και Σποράδες.
-Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.