ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σούπα βελουτέ με σελινόριζα και αχλάδι

Οι βελουτέ σούπες είναι ένα κι ένα για τα γιορτινά και κυριακάτικα τραπέζια, με τη σούπα σελινόριζας να είναι η πιο κλασική επιλογή για τον χειμώνα. Ταιριάζει πολύ και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μία εξαιρετική συνταγή από την Σιμόνη Καφίρη.

Μερίδες: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 15', Χρόνος μαγειρέματος: 25', Έτοιμο σε: 40'

Υλικά
600γρ. σελινόριζα
3 αχλάδια
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 πατάτες μέτριες
1 πράσο, το άσπρο μέρος
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις σελινόριζες, τις πατάτες και το ένα αχλάδι και τα κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το πράσο σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το πράσο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνετε τη μουστάρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε τη σελινόριζα, τις πατάτες και το αχλάδι, τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, τα σκεπάζετε με καυτό νερό ή ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε.

Αφού πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πολτοποιείτε κατόπιν το μίγμα στο μπλέντερ να γίνει λείο και βελούδινο.

Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα υπόλοιπα δύο αχλάδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα ροδίζετε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς βούτυρο) και γαρνίρετε την επιφάνεια στις σούπες, μαζί με την κρέμα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.