ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλα 9 άτομα

Απέσπασαν 4.000 ευρώ από 87χρονη

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 10 περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, που έγιναν την ίδια μέρα στην πόλη των Σερρών.

Συνελήφθη στις Σέρρες 58χρονος, ο οποίος μαζί με 3 συνεργούς του συνέστησαν εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από την εξαπάτηση κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν και προσποιούνταν τους γιατρούς, σε ηλικιωμένους ισχυριζόμενοι ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σοβαρά και ζητούσαν χρήματα για να χειρουργηθεί άμεσα.

Με τον τρόπο αυτό εξαπάτησαν μία 87χρονη και της απέσπασαν 4.000 ευρώ, τα οποία είχε βάλει μέσα σε πλαστική σακούλα και είχε πετάξει από μπαλκόνι διαμερίσματος, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, την ίδια μέρα αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα 9 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους και προσπάθησαν να τους αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 101.000 ευρώ.

Ο 58χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 29 μηνών, χωρίς δικαίωμα αναστολής ή έφεσης.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
-Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
-Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.