ΕΛΛΑΔΑ

Επισπεύδονται διαδικασίες για την έρευνα της υπόθεσης

Άρση απορρήτου των επικοινωνιών της μητέρας της Τζωρτζίνας ζητά η ανακρίτρια

Αίρεται το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό απόρρητο της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά από αίτημα της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα που χειρίζεται τον υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η επόμενη μέρα μετά την πολύωρη απολογίας της 33χρονης κατηγορούμενης, που χθες το βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέα, ανοίγει την ποινική έρευνα με την 18η τακτική ανακρίτρια να προχωρά στις πρώτες ενέργειες, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την αναζήτηση των συνθηκών του θανάτου του παιδιού.

Η δικαστική λειτουργός αιτήθηκε ήδη στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο την έγκριση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών, της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωτζίνας. Για το αίτημα της κ. Σαλάππα θα υποβάλει άμεσα την πρόταση του στους δικαστές που θα αποφανθούν, ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης που χθες ήταν εκείνος στον οποίο οδηγήθηκε μετά την απολογία της η 33χρονη και εν συνεχεία από κοινού με την δικαστική λειτουργό ομονόησαν στην προφυλάκιση της μητέρας του παιδιού.

Η προσδοκία των δικαστικών λειτουργών είναι να εντοπιστούν από την άρση των επικοινωνιών της κατηγορουμένης, αξιοποιήσιμα δεδομένα που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την 33χρονη και κινήσεις της πριν από κρίσιμους χρόνους. Ένα σημείο που θα μπορούσε να φωτίσει ο εξονυχιστικός έλεγχος των επικοινωνιών είναι οποιοδήποτε εύρημα που θα έδινε απάντηση για τον τρόπο που περιήλθε στην κατοχή της μητέρας, σύμφωνα με την δικογραφία, η θανατηφόρα ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας που χορήγησε στο κοριτσάκι. Αν δηλαδή προκύψουν από την ανάκτηση δεδομένων, αναζητήσεις της 33χρονης για την επίμαχη ουσία και τον τρόπο που θα μπορούσε να την αποκτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα έχουν κατασχέσει ,μεταξύ άλλων, οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία θα ελεγχθούν άμεσα από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας ώστε να γίνει ανάκτηση δεδομένων και να εντοπιστούν μηνύματα και επικοινωνίες της κατηγορούμενης.

Παράλληλα, η κ. Σαλάππα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση γιατρούς, τόσο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όσο και από το Ωνάσειο και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στα οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα τις τελευταίες ημέρες πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022. Κατάθεση επίσης θα κληθούν να δώσουν στην δικαστική λειτουργό και πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον της κατηγορούμενης στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο σύζυγος της 33χρονης. Ο τελευταίος φαίνεται να έχει δηλώσει πως έχει πρόθεση να μεταβεί στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου «να πάρει απαντήσεις» για την υπόθεση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει όχι μόνο για τη Ρούλα και τον άντρα της αλλά και για όλους τους συγγενείς τους. Επίσης θα έπρεπε να είχε γίνει άνοιγμα όλων των τραπεζικών τους λογαριασμών των παραπάνω.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.