ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Μπούτι κατσίκι με πουρέ γλυκοπατάτας

Το κατσικίσιο μπουτάκι με λίγο θυμάρι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
2 κιλά μπούτι κατσίκι με κόκκαλο
30 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
300 ml γάλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C, στον αέρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπούτι από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το θυμάρι, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα για 5 ώρες.
Βήμα 2
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους. Τις μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με το βούτυρο και καθόλου νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 3
Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες, τις ρίχνουμε στον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το κατσίκι, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ γλυκοπατάτας.
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
e-ΕΦΚΑ
Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...