ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια

Κολοκύθα και κάστανα σε μια χειμωνιάτικη σούπα με τα όλα της! Το σύγκλινο και τα φιστίκια συμπληρώνουν την πλούσια γεύση της. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Υλικά
1 κιλό κολοκύθα, σε κυβάκια
300γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
300γρ. σύγκλινο Μάνης
100γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
100ml ελαιόλαδο
700ml ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας και το σύγκλινο.

Βήμα 2
Προσθέτετε το ζωμό της κότας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 50 λεπτά περίπου. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και τα κάστανα.

Βήμα 3
Αποσύρετε και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα τα φιστίκια. Μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.