ΚΟΣΜΟΣ

Μέλος αυτονομιστικού κινήματος του Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν)

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από επίθεση γυναίκας καμικάζι στο Καράτσι

Τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις Κινέζοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε γυναίκα-καμικάζι, μέλος αυτονομιστικού κινήματος του Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν), στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία και την οργάνωση αυτή.

Ο Στρατός για την Απελευθέρωση του Βελουχιστάν (BLA) "αποδέχεται την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας" που έθεσε στο στόχαστρο ένα μικρό λεωφορείο κοντά σε κινεζικό ινστιτούτο που συνδέεται με το πανεπιστήμιο του Καράτσι, ανέφερε η οργάνωση στο Telegram.

O BLA, που έχει διενεργήσει αρκετές σημαντικές επιθέσεις εναντίον κινεζικών συμφερόντων στο Πακιστάν, διευκρίνισε πως είναι η πρώτη αποστολή αυτοκτονίας από μία γυναίκα.

"Οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, όμως η ομάδα των πυροτεχνουργών μας έχει φθάσει επιτόπου και συλλέγει δείγματα από την έκρηξη", δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Γκιουλάμ Ναμπί Μέμον δίνοντας τον απολογισμό των τεσσάρων θανάτων.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως τρεις από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν είχαν κινεζική υπηκοότητα.

Η ασφάλεια των Κινέζων υπαλλήλων, που εργάζονται σε διάφορα σχέδια υποδομών στο Πακιστάν, απασχολεί εδώ και καιρό το Πεκίνο, το οποίο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή.

Τα σχέδια που χρηματοδοτούνται από την Κίνα προκαλούν συχνά έντονη δυσφορία στο Πακιστάν, ιδιαίτερα σε αυτονομιστικές οργανώσεις του Βελουχιστάν, που εκτιμούν πως ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει κανένα όφελος, με την πλειονότητα των θέσεων εργασίας να επιστρέφει στους Κινέζους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.