ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Την Τετάρτη 6 Απριλίου όλοι και όλες μαζί διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία

«Την Τετάρτη 6 Απριλίου όλοι και όλες μαζί διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία» τονίζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επερχόμενη γενική απεργία.

«Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και "ημέτερους", αναφέρει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής, καλώντας σε συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης και τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 και σε όλη την Ελλάδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες «δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, που ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, αλλά δεν διστάζει να συνεχίζει τις πολιτικές διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας ξανά σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «αγωνιζόμαστε για:

-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών και αντι-ασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης.

-Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες με αυξήσεις στους μισθούς.

-Προστασία όλων των εργαζομένων από τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία και επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης.

-Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επισφάλεια, των εργολαβικών εργαζομένων, των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Επαναφορά του νόμου για τη συνευθύνη αρχικού εργοδότη-εργολάβου.

-Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να σταματήσει τώρα η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών που οδηγούν σε γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία.

-Προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων με αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου και αυστηρή εφαρμογή του.

-Κατάργηση όλων των νομοθετημάτων της κυβέρνησης που περιορίζουν ασφυκτικά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τις εργατικές κινητοποιήσεις.

-Πραγματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά. Καταπολέμηση της αισχροκέρδειας των εταιριών ενέργειας και όπου αλλού εμφανίζεται. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που θα στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία.

-Απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον ΟΑΕΔ που μεταλλάσσει το όνομα και τον χαρακτήρα του οργανισμού και αντί της ουσιαστικής στήριξης των ανέργων για την εύρεση εργασίας εισάγει την τιμωρητική αντιμετώπισή τους.

-Στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους και όλες.

-Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.