ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς - Τζέρε 2-0

Στους «8» του Monte Carlo Masters ο Τσιτσιπάς

Χωρίς να κυριαρχήσει αυτή τη φορά, αλλά επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο. Στην αναμέτρηση για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Σέρβου Λάσλο Τζέρε με 7-5, 7-6 (1) σε 1 ώρα και 53 λεπτά και συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Οι δύο αντίπαλοι ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικοί στο πρώτο σερβίς τους, κερδίζοντας περίπου το 85% των πόντων, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε καλύτερα ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο σερβίς (62% έναντι 56%) και σαφώς καλύτερη απόδοση όταν υποχρεωνόταν να πάει σε δεύτερο σερβίς (64% έναντι 36%). Παραταύτα, ο Σέρβος κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και στα δύο σετ, τα οποία έχασε στο τέλος. Ο κάτοχος του τίτλου έχασε ένα σετ πόιντ στο 5-4 του πρώτου σετ, αλλά εκμεταλλεύθηκε τη δεύτερη ευκαιρία του και έκανε το break για το 7-5, επιστρέφοντας στο τελευταίο γκέιμ από το 30-0 εις βάρος του. Στο 1-1 του δεύτερου σετ ο Τζέρε είχε break point, το οποίο όμως ο Τσιτσιπάς έσωσε με καλό σερβίς, και στη συνέχεια οι δύο παίκτες δεν έδωσαν... δικαιώματα και έφτασαν στο 6-6. Στο tie-break ο Έλληνας τενίστας ήταν καταιγιστικός, καθώς πήρε τους πρώτους πέντε πόντους και έφτασε στο 7-1 και τη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο νικητής του εν εξελίξει αγώνα μεταξύ του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν και του Ιταλού Λορέντζο Μουζέτι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.