ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της και την ελληνική κοινωνία

Τα αποτελέσματα του Ομίλου ΔΕΗ για το 2021 επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Εταιρείας απέναντι στους επενδυτές

Η ΔΕΗ κατάφερε μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, με τις τιμές της ενέργειας διεθνώς να καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ να παραμείνει συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη των πελατών της και της ελληνικής κοινωνίας μέσω εκπτώσεων συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η στήριξη των πελατών της ΔΕΗ ήταν εφικτή, λόγω της οικονομικής εξυγίανσης της Εταιρείας, που ξεκίνησε από το 2019, καθώς και από την πολιτική αντιστάθμισης κινδύνου, η οποία της επέτρεψε να απορροφήσει σημαντικό μέρος του κόστους των ανατιμήσεων από τη διεθνή κρίση για το σύνολο των πελατών της. Έτσι, η έκπτωση 30% σε όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης, σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις της Πολιτείας απορρόφησε το 75% της επιβάρυνσης για το 76% των πελατών της (περίπου 3,5 εκατ. πελάτες) και το 50% στο υπόλοιπο 24% των πελατών της με κυμαινόμενα τιμολόγια, ενώ έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 500.000 πελάτες της, που το επέλεξαν, να «κλειδώσουν» σταθερά τιμολόγια για ένα χρόνο.

Παράλληλα, έμεινε συνεπής και ως προς τη δέσμευσή της στην επενδυτική κοινότητα ότι οι στόχοι του Επιχειρηματικού της πλάνου για λειτουργική κερδοφορία στα επίπεδα του 2020 θα υλοποιηθούν. Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του 2021 σημείωσαν ζημίες προ φόρων 149,8 εκατ. ευρώ και ζημίες 18,4 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 871,7 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας τη συνέχιση των επενδύσεων. Οι επενδύσεις σε Δίκτυα και ΑΠΕ είναι κρίσιμο να συνεχιστούν, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για την πιο γρήγορη ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας τόσο από τα ορυκτά καύσιμα όσο και από εισαγόμενες ανατιμήσεις. Η πρόσφατη διεθνής ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση κατέδειξε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την φθηνή και καθαρή παραγωγή στο συνολικό ενεργειακό μίγμα και θα οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια σε καλύτερες τιμές στην αγορά του ηλεκτρισμού.

Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της και την ελληνική κοινωνία, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, όπως φαίνεται, άλλωστε και από τους πρώτους μήνες του 2022, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο πελάτης είναι στο επίκεντρο της λειτουργίας της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.