ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλατεία σε αστικό κέντρο με τη ζωτικότητα της Νότιας Καλιφόρνιας

«The Playground»: Μια εγκατάσταση στο φεστιβάλ Coachella

Στο φετινό Coachella Valley Music & Arts Festival, το στούντιο ντιζάιν και ερευνών Architensions παρουσίασε την εγκατάσταση «The Playground», συνδυάζοντας μια πλατεία σε αστικό κέντρο με τη ζωτικότητα της Νότιας Καλιφόρνιας.

Το στούντιο, με έδρα το Μπρούκλιν και τη Ρώμη και επικεφαλής τους Alessandro Orsini και Nick Roseboro, έφερε με το «The Playground» χαρακτηριστικά αστικού περιβάλλοντος στο τοπίο ερήμου της Coachella Valley· αλλά με παιχνιδιάρικο τόνο.

Δημιούργησε ένα κομμάτι κάθετης πόλης, αντιδρώντας στην προαστιακή επέκταση με μονώροφα κτήρια. Για το σχέδιο της εγκατάστασης, η ομάδα των σχεδιαστών μελέτησε σε βάθος την ιστορία του ελεύθερου χρόνου αλλά και την ευρύτερη διάδραση του ανθρώπου με την αρχιτεκτονική· «Ο Παιδότοπος» είναι μια ομάδα τεσσάρων πύργων με μεταλλικό σκελετό, ύψους από 12,8 μέχρι 17 μέτρα, οι οποίοι μεταξύ τους συνδέονται ψηλά με γέφυρες.

Η με διαστάσεις 53 επί σχεδόν 31,6 μέτρα «πλατεία» είναι ένας σχεδόν περίκλειστος χώρος, όπου μπορούν να αναπαυθούν οι επισκέπτες. Στο κάθετο πλέγμα χρησιμοποιείται χρώμα ματζέντα και κίτρινο ενώ η «πλατεία» οριοθετείται με κυανό χρώμα . Στο σχέδιο διακρίνονται επιρροές από τη Νέα Βαβυλώνα του Ολλανδού ζωγράφου Constant Nieuwenhuys, μια πόλη «αυτοσχεδιασμού, τυχαιοτήτων και παιχνιδιού ως μια με κριτική διάθεση εναλλακτική στα βάρη που επιβάλλει η παραγωγή».

«Σε αναλογία με το “ Il Teatro del Mondo”, η εγκατάσταση “ The Playground” δημιουργεί ένα περιβάλλον όμοιο με ένα θέατρο όπου, σε ένα είδος περφόρμανς, ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλον. Δίνει μια ευκαιρία να βιώσει κάποιος, χωρίς τη χρήση τεχνολογίας, έναν χώρο ελεύθερου χρόνου, ερχόμενος απλά σε διάδραση με τον χώρο και την υλικότητά του. Ο χρήστης είναι ταυτοχρόνως και θεατής και περφόρμερ» επισήμανε ο Alessandro Orsini.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.