ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Chasing Andy Warhol»

Θεατρική τουρνέ της ζωής του Άντι Γουόρχολ στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατό του, ο Άντι Γουόρχολ, η προεξάρχουσα φιγούρα στο κίνημα της Pop Art της δεκαετίας του 1960, παραμένει μια παγκόσμια εμβληματική περσόνα, εμπνέοντας ευρεία γκάμα ανθρώπων. Το «Chasing Andy Warhol» είναι μια θεατρική τουρνέ που ξεναγεί θεατές στον κόσμο της φαντασίας του και στα έργα του· περπατώντας στους δρόμους της Νέας Υόρκης, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία και κληρονομιά του καλλιτέχνη, σκηνοθέτη και παραγωγού, καθώς μπροστά στα μάτια τους ξεδιπλώνονται σημαντικές στιγμές της αινιγματικής ζωής του.

Η περιπέτεια αρχίζει στο Astor Place Cube, το γλυπτό του Bernard (Tony) Rosenthal στην Astor Place του East Village στο Μανχάταν, και διαρκεί μία ώρα. Εμπνευσμένη από την όλο μυστήριο ζωή του Άντι, η περφόρμανς δρόμου του θιάσου Bated Breath Theater Company προσφέρει στο κοινό μια παράξενη και διασκεδαστική εμπειρία σε αναζήτηση του με μεγάλη επίδραση καλλιτέχνη.

Ο εκλιπών ξαναζωντανεύει ως γιγαντιαίες κούκλες, και πολλοί «Γουόρχολ» καταλαμβάνουν τους δρόμους. Η σκηνογραφία «βυθίζει» το κοινό στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960. Ένας γοητευτικός συνδυασμός θεάτρου, χορού, ταινιών, τέχνης και κουκλοθεάτρου ξεναγεί τους συμμετέχοντες πίσω από τις βιτρίνες των επιχειρήσεων της περιοχής και μέσα σε μυστικές τοποθεσίες της διαδρομής, αφηγούμενος την ιστορία του ειδώλου.

Μικρή γεύση του «Chasing Andy Warhol», στον σύνδεσμο https://www.instagram.com/chasingandyplay/.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.