ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρατούν με 180 οι Προεδρικοί, 80 βγάζει η Ομπρέλα

Αλλαγές στην πρώτη δεκάδα των σταυρών για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 60 από τις 108 κάλπες της Αττικής και με καταμετρημένο το περίπου 45% των ψήφων η Έφη Αχτσιόγλου συνεχίζει να προηγείται, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας. Για την τρίτη και την τέταρτη θέση δίνουν μάχη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Ρένα Δούρου.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ενώ ακολουθούν Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Σπίρτζης. Όγδοος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος και ένατος ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Τη δεκάδα κλείνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στην ενδέκατη θέση είναι η Θεανώ Φωτίου και δωδέκατος ο Τρύφων Αλεξιάδης. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην πρώτη δεκάδα δεν βρίσκεται ούτε ένα από τα "ηχηρά" ονόματα της Ομπρέλας. Ο Νίκος Φίλης είναι στη 13η θέση, ο Βούτσης στην 14η, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην 17η και ο Πάνος Σκουρλέτης στην 25η.

Ψηλά και μέσα στους είκοσι πρώτους βρίσκεται ο Γιάννης Μουζάλας. Η Κίνηση Μελών, εφόσον επιβεβαιωθεί η σειρά εκλογής θα έχει τους επτά (Παππάς, Σπίρτζης, Δούρου, Ζαχαριάδης, Μαριλίζα, Ραγκούσης και Τεμπονέρας, που τυπικά ανήκει στη ΡΕΝΕ) στην πρώτη δεκάδα.

Το 2016 η σειρά εκλογής ήταν Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης, Ξανθός, Δραγασάκης, Σκουρλέτης, Πολλάκης, Παππάς, Δούρου, (ο τότε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας και Ηλιόπουλος. Η ανατροπή στους συσχετισμούς είναι εντυπωσιακή.

Πληροφορίες από πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η λεγόμενη προεδρική πλειοψηφία θα "ελέγχει" περίπου 180 μέλη, από τα 300, της Κεντρικής Επιτροπής. Η Ομπρέλα θα έχει περίπου 80 (45 στην Αττική και 35 στην περιφέρεια). Από τους υπόλοιπους οι 15-20 είναι "ανεξάρτητοι" και 20-25 καταγράφονται ως "ιερολοχίτες", δηλαδή στελέχη που δεν ανήκουν στα δύο μεγάλα και ανταγωνιστικά μπλοκ, έχουν αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Τζανακόπουλος, ο Ηλιόπουλος κ.α...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.