ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

NBA

Back to back τίτλοι MVP για τον Νίκολα Γιόκιτς

Μετά τους διαδοχικούς τίτλους MVP του ΝΒΑ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (2019, 2020), ο Νίκολα Γιόκιτς το... έκανε όπως ο Giannis. O σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς είναι ο MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, όπως αποκάλυψε σήμερα το "ESPN" και ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Άντριαν Βονιαρόφσκι. Ο Γιόκιτς μετρά αντίστροφα για "back to back" τίτλους ως πολυτιμότερος παίκτες, αφού το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του ΝΒΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Φέτος, ο Σέρβος διεθνής πραγματοποίησε ακόμη καλύτερη σεζόν εν συγκρίσει με πέρυσι, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 27,1 πόντους και 13,8 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα. Επιπρόσθετα, είχε 7,9 ασίστ μέσο όρο, που τον κατατάσσουν στην 8η θέση της Λίγκας. Ο Γιόκιτς έγινε φέτος και ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ με 2.000 πόντους, 1.000 ριμπάουντ και 500 ασίστ σε μία σεζόν.

Κι όλα αυτά... ο Νίκολα Γιόκιτς τα έπραξε χωρίς τους δύο «συμπρωταγωνιστές του» στους Νάγκετς, καθώς ο Τζαμάλ Μάρεϊ έχασε ολόκληρη τη σεζόν μετά από ρήξη Αχίλλειου τένοντα, ενώ ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ αγωνίστηκε μόλις σε εννέα αναμετρήσεις λόγω τραυματισμού στη μέση. Χάρη στις μεγάλες εμφανίσεις του Γιόκιτς και φέτος, οι Νάγκετς προκρίθηκαν από την έκτη θέση στα πλέι οφ, με 48 νίκες.

Ο Γιόκιτς είναι ο 15ος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ με περισσότερες από μία κατακτήσεις του βραβείου του MVP και ο δεύτερος διαδοχικά που αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης για δύο σερί χρονιές, μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο "Greek Freak" είχε αναδειχτεί MVP στο ΝΒΑ τις σεζόν 2018-19 και 2019-20. Ο Αντετοκούνμπο ήταν φιναλίστ για τον τίτλο του ΜVP φέτος, μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ, αλλά ο Σέρβος σέντερ του Ντένβερ αποδείχτηκε... ανώτερος για τη σεζόν 2021-22.

Έτσι, για τέταρτη σερί χρόνια το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μίας σεζόν στο ΝΒΑ καταλήγει σε Ευρωπαίο παίκτη και συνολικά όγδοη από το 1956 σε μη Αμερικανό.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.