ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για λογαριασμό του newsbomb.gr

Δημοσκόπηση MRB: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Καρφιά» για ταξίδι Μητσοτάκη σε ΗΠΑ

Στο 7,4% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του newsbomb.gr. Παράλληλα, σχεδόν 1 στους 2 πολίτες χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ από αδιάφορο ταξίδι και απλό επικοινωνιακό σόου, έως αποτυχία και εθνική υποτέλεια.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 11,8%. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κερδίζουν από μισή μονάδα, ενώ το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ χάνει 1,6%.

Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,8%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 3%.

Σχετικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το 48,4% αναφέρει ότι του άφησε αρνητικά συναισθήματα, ενώ το 46,3% θετικά. Ειδικότερα, το 22,1% μιλά για αδιάφορο/χωρίς ουσία ταξίδι, το 20,8% για απλό επικοινωνιακό σόου για εσωτερική κατανάλωση, το 11,8% μιλά για αποτυχία ως προς την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και το 11,3% για υποτέλεια.

Από την άλλη μεριά, το 21,7% μιλά για αναβάθμιση της εικόνας της χώρας, το 20,5% για προώθηση εθνικών συμφερόντων, το 12,3% για υπερηφάνεια και το 11,3% για οικονομικά οφέλη.

Παράλληλα, το 35,3% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει καλή έως πολύ καλή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν. Το 25,4% τονίζει ότι δεν ήταν καλή η επίσκεψη και ένα 30,7% έχει ουδέτερη άποψη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.