ΕΛΛΑΔΑ

Eπίσημη επίσκεψη της ΠτΔ στο Βιετνάμ

Συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή της στο Βιετνάμ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσει και τη μυσταγωγία μιας παραδοσιακής τελετής τσαγιού. Συνοδευόμενη από την αντιπρόεδρο της χώρας Vo Thi Anh Xuan συμμετείχε στο εθιμοτυπικό που ακολουθείται και χαρακτηρίζεται από την απλότητα και την αρμονία κινήσεων, με στόχο την προετοιμασία και την προσφορά του τσαγιού με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους καλεσμένους, με βάση την ασιατική κουλτούρα και παράδοση.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον Κόλπο Χα Λονγκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αμέσως μετά επισκέφθηκε την παλαιά συνοικία στο Ανόι, που βρίσκεται έξω από την αυτοκρατορική ακρόπολη Thang Long και αποτελεί ζωντανή υπενθύμιση του ιστορικού παρελθόντος της πόλης. Κατά την επίσκεψή της ξεναγήθηκε σε παραδοσιακό σπίτι και ενημερώθηκε για τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες του λαού του Βιετνάμ.

Ακολούθως, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στον «Ναό Φιλολογίας», το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Ο «Ναός Φιλολογίας» ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και εκπαίδευε τους φοιτητές, οι οποίοι στη συνέχεια προορίζονταν να στελεχώσουν την αυτοκρατορική αυλή, ενώ δίδασκε και ο ίδιος ο αυτοκράτορας τον Κουμφουκιανισμό.

Το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Χο Τσι Μιν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.