ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση

Μετράει... πληγές το ΟΑΚΑ μετά τον τελικό κυπέλλου: «Απολύτως αποτυχημένη η διοργάνωση της ΕΠΟ»

Αναλυτικό κατάλογο των καταστροφών που προκλήθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το Σάββατο (21/5), τόσο εντός του ποδοσφαιρικού σταδίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απολύτως αποτυχημένη διοργάνωσή του (σ.σ. του τελικού) από την ΕΠΟ» και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «... η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ολυμπιακού Σταδίου βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής στη δυσάρεστη θέση να καταμετρούν εκτεταμένες καταστροφές».

Στις ζημιές που έχουν καταγραφεί περιλαμβάνονται οι εξής:

- 412 καθίσματα
- 54 καψίματα στο ταρτάν
- 4 σουίτες με σπασμένες πόρτες και τζαμαρίες, έπιπλα κατεστραμμένα, γραμμένους τοίχους
- Δημοσιογραφικά θεωρεία, με σπασμένα plexiglass και καρέκλες
- 7 πυροσβεστήρες
- 6 πυροσβεστικές φωλιές
- 9 λουκέτα
- 25 ανεμοθωράκια
- 12 διαχωριστικά plexiglass κερκίδων
- 6 επιτοίχια καζανάκια και άλλες καταστροφές στις τουαλέτες
- 4 κοντάρια κόρνερ
- Προστατευτικό δίχτυ φιλάθλων
- 13 μεγάλες σχάρες
- 47 μικρές σχάρες
- Κουτί ηλεκτρονικού εισιτηρίου
- Τοιχοποιίες
- Μεταλλικά στοιχεία (πίλαρ, κολώνες, πόδι Καλατράβα)
- 7 Φωτοχείμαρροι
- 15 Πλάκες ομβρίων υδάτων
- Επιδαπέδιες πλάκες μαρμάρου
- Περιφράξεις και θύρες κατεστραμένες

«Η διοίκηση του ΟΑΚΑ, σε συνεχή συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, φρόντισε έγκαιρα, πριν από τη διεξαγωγή του τελικού, να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δεκάδων χιλιάδων θεατών και της Εγκατάστασης, που ανήκει και χρηματοδοτείται από όλους τους Έλληνες πολίτες. Στη Σύμβαση Μίσθωσης που υπέγραψε με την ΕΠΟ μόλις την παραμονή του αγώνα, παρά τις αντιρρήσεις και την κωλυσιεργία της διοργανώτριας Ομοσπονδίας, προβλέφθηκε εγγυητική επιστολή ύψους 100.000 ευρώ και Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ» αναφέρει η διοίκηση του ΟΑΚΑ στην ανακοίνωσή της και καταλήγει:

«Οι εκτεταμένες καταστροφές θα αποκατασταθούν άμεσα και θα συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια η αδιάκοπη προσπάθεια των 2,5 τελευταίων ετών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό όλων των παραμελημένων για πολλά χρόνια εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Το ΟΑΚΑ αλλάζει, ξαναγίνεται τοπόσημο με αθλητικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό πρόσημο και αυτό δεν μπορεί να το αποτρέψει καμία μικρή μερίδα χούλιγκαν και οι παραβατικές τους συμπεριφορές, που γίνονταν ανεκτές στο παρελθόν. Είμαστε μαζί με την αθλητική οικογένεια, με τους πάρα πολλούς υγιείς φιλάθλους, με τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας και για αυτούς εργαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.