ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έντονες αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες ποδοσφαίρου της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας

Μουντιάλ: Ξενοδοχεία στο Κατάρ αρνούνται να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου

Τρία ξενοδοχεία στο Κατάρ, θα αρνηθούν να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη χώρα του Κόλπου από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, όπως ανέφεραν σκανδιναβικά Μέσα, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν από τη FIFA περί του αντιθέτου.

Η ομοφυλοφιλία θεωρείται «παράνομη» στο Κατάρ και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του νορβηγικού καναλιού NRK, του σουηδικού SVT και του δανέζικου DR, τρία απ’ τις 69 ξενοδοχεία που βρίσκονται στην επίσημη λίστα της FIFA με τους προτεινόμενους προορισμούς διαμονής αρνούνται να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλλου.

Τα τρία ξενοδοχεία δεν θέλησαν να κάνουν κάποια άμεση τοποθέτηση στο αίτημα του Reuters για ένα σχόλιο. Άλλα 20 ξενοδοχεία τόνισαν πως θα φιλοξενήσουν ζευγάρια ομοφυλόφιλων, αρκεί να μην δείχνουν δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, ενώ 33 άλλα ξενοδοχεία δεν είχαν κάποιο θέμα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς (SC) στο Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε ότι το Κατάρ είναι μια «συντηρητική χώρα» αλλά δεσμεύτηκε «να προσφέρει μια περιεκτική εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα είναι φιλόξενη, ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα λάβει μέτρα κατά των ξενοδοχείων που δεν συμμορφώνονται.

«Περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στο Κατάρ που θα φιλοξενήσουν επισκέπτες οπαδούς, παίκτες, αξιωματούχους και άλλους βασικούς φορείς, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Βιώσιμης Προμήθειας», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του SC.

«Ως αποτέλεσμα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με τον Κώδικα Βιώσιμης Προμήθειας παρακολουθούνται και αξιολογούνται στη συνέχεια. Η Επιτροπή Εποπτείας αντιμετωπίζει κάθε παραβίαση αυτού του κώδικα ή περίπτωση διάκρισης με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα.

Θα χαιρόμασταν να είχαμε στη διάθεσή μας κι άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς για να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε εταίρος που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA δεν υπολείπεται των αναμενόμενων προτύπων».

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε εκφράσει τον περασμένο Μάρτιο τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι κάποιοι οπαδοί δεν θα αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν στο Κατάρ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.