ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa Conference League

Μουρίνιο: «Γράψαμε ιστορία»

Η Ρόμα κι ο Ζοσέ Μουρίνιο έγραψαν Ιστορία χθες στην «Arena Kompatare» των Τιράνων, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου Europa Conference League, μετά τη νίκη της ιταλικής ομάδας επί της Φέγενορντ με 1-0, χάρις σε ένα γκολ του Νικολό Τζανιόλο.

Τεράστιο επίτευγμα για τον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που έχει κατακτήσει τέσσερις διαφορετικούς ευρωπαϊκούς τίτλους: Το Champions League (2004 Πόρτο, 2010 Ίντερ), το Κύπελλο UEFA (2003, Πόρτο), το Europa League (2017, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το Europa Conference League (2022, Ρόμα)

Ο Μουρίνιο εμφανώς συγκινημένος δήλωσε μετά το ματς πως νιώθει Ρωμαίος! «Με κάθε σεβασμό στις ομάδες με τις οποίες έχω συνεργαστεί, αισθάνομαι Ρωμαίος, επειδή όλο αυτό είναι απίθανο. Είμαι έντεκα μήνες στη Ρόμα, τα κατάλαβα όλα από την αρχή, από τη στιγμή που ήρθα. Θα μείνει στην ιστορία της Ρόμα, αλλά και στη δική μου. Με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο ηλικιωμένος, αλλά είναι κάτι όμορφο για την καριέρα μου. Τώρα πηγαίνω διακοπές», τόνισε χαμογελώντας ο Μουρίνιο και συμπλήρωσε:

«Το πιο ωραίο πράγμα στην καριέρα μου είναι ότι σήκωσα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το έκανα με την Πόρτο, με την Ίντερ έπειτα από χρόνια και το ξανακάνω με τη Ρόμα. Είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι ένα πράγμα να κερδίζεις όταν όλοι το περιμένουν και η επένδυση που γίνεται είναι για να κερδίσεις, και είναι άλλο πράγμα να κερδίζεις όταν κανείς δεν το περιμένει. Τώρα γράφτηκε ιστορία. Γράψαμε ιστορία.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.