ΚΟΣΜΟΣ

Ενόψει των ανακοινώσεων των δύο χωρών για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Ο Τζόνσον επισκέπτεται τη Φινλανδία και τη Σουηδία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα ταξιδέψει αύριο Τετάρτη στη Φινλανδία και τη Σουηδία, δύο χώρες που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν εάν θα ζητήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, με αφορμή και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Το θέμα του ταξιδιού αυτού «δεν θα είναι μόνο η Ουκρανία αλλά γενικότερα η ασφάλεια της Ευρώπης» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στηρίζουμε τη δημοκρατική δυνατότητα των χωρών αποφασίζουν για ζητήματα όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ», συνέχισε. «Κατανοούμε τη θέση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, για αυτό ο πρωθυπουργός θα συζητήσει γενικότερα τα θέματα ασφαλείας», είπε.

Στη Φινλανδία, όπου σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης Yle, το 76% των πολιτών τάσσεται υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο θα ανακοινώσει την Πέμπτη την «προσωπική» άποψή του για το θέμα. Μέχρι το Σάββατο, το αργότερο, θα γίνει γνωστή και η θέση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν.

Στη Σουηδία, που εμφανίζεται πιο διστακτική από τη Φινλανδία, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα ανακοινώσει την απόφασή του αυτήν την Κυριακή, δέκα ημέρες νωρίτερα απ’ όσο προβλεπόταν αρχικά

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.