ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή ντομάτα

Μία εξαιρετική συνταγή για πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή ντομάτα.

Υλικά
1 πακέτο πένες
300 γρ. μπέικον
350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
150 γρ. λιαστή τομάτα, ψιλοκομμένη
200 γρ. σκληρό τυρί, τριμμένο
2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2
Βράζουμε για ένα-δύο λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, την ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα, πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τυρί και ανακατεύουμε.

Βήμα 3
Για τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τις πένες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.