LIFESTYLE

Oίκος Christie’s

Πωλήθηκε πορτρέτο της Μέριλιν Μονρό από τον Άντι Γουόρχολ στην τιμή-ρεκόρ των 195 εκατ. δολαρίων

Διάσημο πορτρέτο της αμερικανίδας ηθοποιού Μέριλιν Μονρό με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, εμβληματικής μορφής της pop art, πωλήθηκε έναντι 195 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Christie’s χθες Δευτέρα το βράδυ στη Νέα Υόρκη, με άλλα λόγια έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης του 20ού αιώνα που άλλαξε χέρια σε δημοπρασία.

Η μεταξοτυπία «Shot Sage Blue Marilyn», που φιλοτεχνήθηκε το 1964, δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο από υπερβολική δόση του ειδώλου του χολιγουντιανού γκλάμουρ, πωλήθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά, έναντι 195,04 εκατ. δολαρίων επακριβώς, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας του οίκου, στην κατάμεστη αίθουσα του Christie’s στην καρδιά του Μανχάταν. Έσπασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ για έργο τέχνης του 20ού αιώνα, που κατείχαν οι «Γυναίκες του Αλγερίου (σχεδίασμα 0)», του Πάμπλο Πικάσο, που πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 179,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2015.

Πριν από την πώληση, υπήρχαν εκτιμήσεις πως η τιμή του θα μπορούσε να ξεπεράσει όταν έπεφτε το σφυρί ακόμα και τα 200 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.