ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πώς να φτιάξετε το vintage κοκτέιλ Godfather

Το Godfather είναι ένα αγαπημένο κλασικό κοκτέιλ από τη δεκαετία του ’70. Η συνταγή του είναι πολύ απλή. Χρειάζονται μόνο δύο συστατικά: σκωτσέζικο ουίσκι και amaretto. Επίσης, συνδυάζεται υπέροχα με γλυκά όπως τιραμισού, τσιζκέικ ή μπακλαβά.

Η προέλευση του χρονολογείται περίπου την ίδια περίοδο με το λανσάρισμα της ταινίας Godfather. Στην ταινία, απολαμβάνουν τακτικά και το σκωτσέζικο ουίσκι, αλλά και το amaretto, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πολύ στα κοκτέιλ τη δεκαετία του ’70 και έχει ιταλικές ρίζες. Ήταν λογικό επομένως να γίνει η σύνδεση της ταινίας με το ποτό.

Υλικά
45 ml σκωτσέζικο ουίσκι
15 ml λικέρ amaretto

Εκτέλεση
Σε ένα old-fashioned (ή απλά σε ένα χαμηλό) ποτήρι βάζουμε παγάκια ρίχνουμε το σκωτσέζικο ουίσκι και το amaretto και ανακατεύουμε.

Tips
Επιλέξτε μια καλή ποιότητα amaretto. Επίσης, ο πάγος είναι σημαντικός, αφού είναι το τρίτο συστατικό αυτού του κοκτέιλ και είναι εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα δύο. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατό πιο καθαρό νερό και αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πάγο που ήταν στην κατάψυξη για πολύ καιρό ή κοντά σε τρόφιμα με έντονα αρώματα, όπως τα ψάρια. Ιδανικά, αυτό το κοκτέιλ χρειάζεται μεγάλα παγάκια που θα λιώσουν αργά και δε θα αραιώσουν το ποτό.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.