ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Σκωτσέζικα αυγά
Πεντανόστιμο ορεκτικό με καταγωγή από τη Σκωτία. Θα το φτιάξετε εύκολα με βρασμένα αυγά, τα οποία θα “ντύσετε” με κιμά και μετά θα πανάρετε, μετατρέποντάς τα σε ακαταμάχητο πειρασμό.
Υλικά
Για τα αυγά
8 αυγά βρασμένα
300γρ. λουκάνικο χοιρινό
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
Για το τηγάνισμα
2 αυγά
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. φρυγανιά
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα λουκάνικα και τα ζυμώνετε μαζί με τον κιμά, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.
Βήμα 2
Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάτε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορνφλέικς.
Βήμα 3
Αρχίζετε να πανάρετε τα βραστά αυγά με τον εξής τρόπο: Περνάτε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζετε για να φύγει το περιττό και στη συνέχεια το καλύπτετε ομοιόμορφα με το μίγμα κιμά, περνάτε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζετε, το βουτάτε στα χτυπημένα αυγά και τέλος το περνάτε από τη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αυγά.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα παναρισμένα αυγά για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τα αυγά τα στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr