ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει το «όλον ΠΑΣΟΚ» στο Συνέδριο

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» θέλει στο συνέδριο του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του με τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά να δώσουν το ‘παρών’ στην ‘γιορτή της αναγέννησης’ της παράταξης, όπως περιγράφουν τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου στις 20-22 Μαΐου στενοί συνεργάτες του.
Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο το απόγευμα της Τετάρτης, μάλιστα, η οποία διεξήχθη κατά πληροφορίες σε καλό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, αποφάσισαν να τα πουν και από κοντά, προφανέστατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και πάντως πριν από το Συνέδριο.

Στην πραγματικότητα, η σχέση των δύο ανδρών το προηγούμενο διάστημα πέρασε κάποιες διακυμάνσεις, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, να αφήνει δημόσια αιχμές εναντίον του ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, παρά το ευχετήριο μήνυμα που ο ίδιος του έστειλε, δίνοντάς του συγχαρητήρια και ευχόμενος επιτυχία στο έργο που αναλάμβανε. Στην ίδια συνέντευξη, μάλιστα, στην ΕΡΤ, ο κ.Βενιζέλος είχε θυμίσει με νόημα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ιστορικού κόμματος.

Οι αιχμές αυτές, είχαν προκαλέσει ανησυχία αργότερα, μεταξύ στελεχών του κόμματος, για τις σχέσεις των δύο ανδρών, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, πάντως, να επαναλαμβάνει πολλές φορές έκτοτε τον σεβασμό του στους πρώην προέδρους του κόμματος και το έργο τους, καθώς και στην παρακαταθήκη τους, δίνοντας ωστόσο έμφαση στην ανανέωση και τελικά στην ‘επόμενη μέρα’ για το κόμμα και το πώς αυτό θα επανέλθει στην θέση πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ‘πάγος’ δείχνει να έχει σπάσει και, εφόσον πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η οικοδόμηση και μίας κάποιας σχέσης, έστω και σε επίπεδο αβρότητας, για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.