ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το μεσημέρι

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Ο πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και σημείωσε ότι έχει μάθει από την οικογένειά του να σέβεται την Εκκλησία, ενώ εξήρε το έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κυρίως στον φιλανθρωπικό τομέα.

Ειδικότερα, ο κ. Tσούνης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι στο γραφείο σας σήμερα και μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τον σεβασμό μου στο πρόσωπό σας για την προσφορά σας στην κοινωνία. Όλοι αναγνωρίζουμε τη συμβολή της Εκκλησίας και όλα όσα έχει κάνει για τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης», τόνισε ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης. Μάλιστα, επεσήμανε ότι «δεν βοηθήσατε με λόγια αλλά με έργα. Είστε ένα παράδειγμα προς μίμηση». Σε αυτό το σημείο εξέφρασε την ευχή «ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει σε εσάς».

«Την έννοια της αγάπης την έμαθα στην Εκκλησία, την οποία διακόνησα ως παπαδάκι από μικρό παιδί στην ενορία στο Long Island», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρέσβη και τον προσκάλεσε να επισκεφθούν μαζί όλες τις δομές της Εκκλησίας, με παράλληλη αναφορά σε ορισμένες από αυτές.

«Ελπίζουμε με τη θητεία σας να δείξετε ενδιαφέρον και αγάπη για καθετί ελληνικό και γνήσιο. Γιατί υπάρχουν πολλά ελληνικά που δεν είναι γνήσια», ανέφερε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Όλοι στην Εκκλησία εργάζονται με αγάπη για τον άνθρωπο γιατί η παρουσία της Εκκλησίας είναι απαραίτητη εφόσον υπάρχουν άνθρωποι. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της θητείας σας να σας ξεναγήσουμε στις δομές και τα ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους συνεργάτες μας για να διαπιστώσετε όσα κάνει η Εκκλησία για τον τόπο», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.