ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 15 Μαΐου

Τζανακόπουλος: Καλούμε όλους τους πολίτες στη δημοκρατική γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 15 Μαΐου και «να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». «Καλούμε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις εκλογές την ερχόμενη Κυριακή που για εμάς θα είναι μία δημοκρατική γιορτή», δήλωσε.

Όπως επισήμανε, την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές διαδικασίες. Η μία αφορά την Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν γραμμένα στους καταλόγους έως τις 21 Μαρτίου 2022 και η δεύτερη αφορά την εκλογή του προέδρου, «στην οποία μπορεί κάθε πολίτης, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι αριστεροί και οι αριστερές, να έρθουν, να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και συστρατευόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή». Τόνισε ότι «εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ούτε να έχουμε απλώς ψηφοφόρους μίας χρήσεως». «Αυτό που θέλουμε», υπογράμμισε, «είναι να ενισχύσουμε το κόμμα μας και να μετατρέψουμε τη μεγάλη πολιτική επιρροή, που έχει καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους δύο μεγάλους πόλους της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα, σε κοινωνική δύναμη, σε δύναμη παρέμβασης, σε δύναμη μεγάλων κοινωνικών διεκδικήσεων και κοινωνικών αλλαγών». Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή «στα πάνω από 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». Τόνισε ότι «η μάχη που θα δοθεί την Κυριακή θα είναι ένας πολιτικός σταθμός που θα αλλάξει, θα ενισχύσει, θα ριζοσπαστικοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μια συνάντηση του κόμματος με όλους τους πολίτες και ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να ευδοκιμήσει, να συγκροτήσει κάτι πραγματικά νέο, κάτι κοινωνικά παρεμβατικό και χρήσιμο για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τη Δημοκρατία».

Ερωτηθείς για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ισάριθμη εκπροσώπηση (50%-50%) γυναικών και ανδρών σε όλα τα όργανα του κόμματος, σημείωσε ότι «πρόκειται για μία πρωτοπόρα απόφαση που πήρε το συνέδριο με συντριπτική πλειοψηφία», για «μία κίνηση που δημιουργεί όρους πραγματικής ισότητας μέσα στο κόμμα μας, μία θεσμική τομή που προοιωνίζεται αντίστοιχες θεσμικές τομές και στο κράτος, στη συνολική δόμηση των θεσμών στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι «έχει έρθει πια ο καιρός ώστε αυτού του τύπου οι ριζοσπαστικές θεσμικές τομές να γίνουν οδηγός για την πραγματική ισότητα στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει να συγκριθούμε με κανέναν, έχουμε πολιτικό αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε το μυαλό μας προσηλωμένο σε μία και μόνη ανάγκη, να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητά μας να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε, να είμαστε κοινωνικά χρήσιμοι».

«Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «η προσέλευση την Κυριακή θα είναι πραγματικά μεγάλη και θα δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ισχυρό προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς του 21ου αιώνα, που διεκδικεί την πολιτική αλλαγή και την κυβερνητική εξουσία». Προσέθεσε ότι «το πολιτικό μήνυμα θα σταλεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτήν την Κυριακή, όπως θα σταλεί ένα μήνυμα για έναν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενωμένο, ισχυρό, πιο δυνατό από ποτέ».

Αναφερθείς στις πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι «υπάρχει μία τεράστια φθορά της κυβέρνησης και μια ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάντοτε υπο-αντιπροσωπεύεται στις δημοσκοπήσεις», ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν κύκλο αναντίστρεπτης φθοράς και αυτό αποτυπώνεται σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων». Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, η πολιτική αλλαγή έρχεται».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Να μαζευτούμε και να πάτε !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.