ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι για κακούργημα κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Την ενοχή του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος αλλά και του μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία έκριναν, αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου. Και οι τέσσερις αντιμετώπιζαν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σε ό,τι αφορά στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Η διάσκεψη των δικαστών και των ενόρκων διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε. Μάλιστα, η οικογένεια Κωστόπουλου και η Μάγδα Φύσσα αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης. Η πρόεδρος τους ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.