ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ…

Αυτοί πρέπει να πουν αν θα κάνουν άμεσα εκλογές

Στην κυβέρνηση και τα στελέχη της αποδίδουν την εκλογολογία στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εξηγώντας ότι είναι εκείνα που ξεκίνησαν τη συζήτηση περί εκλογών και εκείνα που τη διατηρούν με δημόσιες δηλώσεις τους. Περνούν μάλιστα στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση στην πράξη.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε για υπευθυνότητα και έχει πει πάρα πολλές φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία», είπε μιλώντας στον Σκάι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, για να σημειώσει αμέσως μετά ότι «ήταν η κυβέρνηση η πρώτη που άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές», θυμίζοντας όσα είχε πει στο ίδιο κανάλι προ ημερών ο κ.Γεραπετρίτης. «Αυτοί πρέπει να μας απαντήσουν αν θα προκηρύξουν άμεσα εκλογές ή όχι», είπε, τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και στην πραγματικότητα «δεν υπάρχει διακυβέρνηση», αφού υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης κάνουν προεκλογική εκστρατεία, αντί να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του πολίτη.

Ο κ.Σπυρόπουλος, δε, άσκησε σκληρή κριτική και για τις κυβερνητικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι ενώ το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου η υπεραπόδοση του ΦΠΑ στον προϋπολογισμό ήταν ένα εκατομμύριο ευρώ, ο δημοσιονομικός αυτός χώρος δεν αξιοποιήθηκε για να επιστρέψει στους πολίτες μέσω της μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Επανέφερε, μάλιστα, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, θυμίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο ενταγμένο στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που μειώνει το επόμενο κιόλας πρωί τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την άλλη πλευρά, για μετεκλογική συνεργασία των δύο πολιτικών φορέων που σε κάθε περίπτωση, απευθύνονται πάνω κάτω στην ίδια εκλογική δεξαμενή, ο κ.Σπυρόπουλος, θύμισε με νόημα ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Τσακαλώτος, δεν έλεγαν τα ίδια το 2015. «Για την ακρίβεια, δεν έλεγαν τίποτα στον ελληνικό λαό σχετικά με το ποιους θα συγκυβερνήσουν», είπε, και «ξαφνικά, εμφανίστηκε το βράδυ των εκλογών στην πλατεία ο κ.Καμμένος».

Σε κάθε περίπτωση, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρέπεμψε στον λαό για να αποφασίσει με την ψήφο του πώς θα κυβερνηθεί. «Μιλάμε όλοι, αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμα ο ελληνικός λαός», είπε, τονίζοντας πάντως την ανάγκη μίας νέας κυβέρνησης, αλλά και ενός νέου πολιτικού πλαισίου στην χώρα. «Εμείς καταθέτουμε το πολιτικό μας πλαίσιο στον λαό», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του κόμματός του είναι να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα και ο λαός να το καταστήσει δυνατό την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε να εφαρμόσει το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα, που έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική κατοικία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.