ΚΟΣΜΟΣ

15.526 νέες μολύνσεις

Αύξηση 64% των μολύνσεων Covid-19 την τελευταία εβδομάδα στην Ολλανδία

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 64%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ειδικότερα, τις τελευταίες επτά ημέρες στην Ολλανδία επιβεβαιώθηκαν 15.526 νέες μολύνσεις Covid-19, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον (RIVM).

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των θετικών τεστ αποδίδεται από το RIVM στην εξάπλωση των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον που «κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ολλανδία».

Μεταξύ των περιοχών όπου καταγράφηκε έξαρση κρουσμάτων είναι το Άμστερνταμ και η Ουτρέχτη.

Το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσιάζει αύξηση εδώ και δύο εβδομάδες σε όλη την επικράτεια, σημειώνει το RIVM.

Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι παρά την σημαντική άνοδο των νέων μολύνσεων, ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί μόλις κατά 12%. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η νόσηση από τον ιό ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες για όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το RIVM συστήνει στους πολίτες να κάνουν «πάντα self-test σε περίπτωση ενοχλήσεων» καθώς τα κρούσματα γρίπης στην παρούσα φάση σπανίζουν και συμπτώματα κρυολογήματος ενδέχεται να υποδηλώνουν μόλυνση από Covid-19.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.