Neo

Από τους πολίτες και για τους πολίτες

Σε ένα διήμερο συνέδριο του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung για το Μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει ο Δημήτρης Οικονόμου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Και μπορεί να συζητήθηκαν πολλά πράγματα, από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τον εκδημοκρατισμό των αποφάσεων της ΕΕ και τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική, ως το κράτος Δικαίου και την ανθεκτικότητα της Δημοκρατίας στην Ευρώπη κ.ο.κ., κοινή συνισταμένη όλων των συζητήσεων όμως ήταν ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε τη Δημοκρατία δεδομένη. Αντίθετα, πρόκειται για μία μόνιμη διαδικασία ενδυνάμωσης της φωνής και της παρέμβασης των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και ως τέτοια θα πρέπει να γίνεται αντιληπτή. «Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η εξουσία είναι των πολιτών, από τους πολίτες, για τους πολίτες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ.Οικονόμου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Από τους πολίτες για τους πολίτες. Κάτι σαν την ισχυρή Ελλάδα του πολιτικού εγκληματία Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή). Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω φασίστα και λαμόγιο του κλεφτοπασόκ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.