ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοιρινό με κεράσια

Το χοιρινό είναι από τα κρεατικά που ταιριάζουν πολύ με τα φρούτα. Εδώ, το συνδυάζουμε με τα καλοκαιρινά κεράσια και φτιάχνουμε ένα πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπεζώματα.

Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι
750ml κόκκινο κρασί
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπας λάδι
100γρ. σύγκλινο κομμένο
200γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
200γρ. γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι άσπρο

Διαδικασία

Βήμα 1
Κόβετε το χοιρινό σε κομματάκια των 3εκ. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα με το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τη δάφνη. Βάζετε το κρέας στη μαρινάδα για 2 ώρες.

Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και κατόπιν το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε δύο φλιτζάνια από τη μαρινάδα και βράζετε το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαγειρευτεί.

Βήμα 3
Προσθέτετε τα κεράσια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.