ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών

Δίκη προπονητή ιστιοπλοϊας: Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου, αθώος για βιασμό ο 39χρονος κατηγορούμενος

Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του, πριν δέκα χρόνια, κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοϊας, ο οποίος απαλλάχθηκε από το δικαστήριο για την κατηγορία του βιασμού κατ'εξακολούθηση.

Τα μέλη του δικαστηρίου δεν συμφώνησαν όσον αφορά την κατηγορία του βιασμού που αποδόθηκε στον 39χρονο κατηγορούμενο, καθώς τέσσερα μέλη ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του για το αδίκημα αυτό, με μειοψηφίσαντες τον πρόεδρο , μία σύνεδρο και έναν ένορκο που έκριναν ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος και για βιασμό.

Οι τέσσερις δικαστές που έκριναν την απόφαση δεν υιοθέτησαν την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του προπονητή και για τις δύο κατηγορίες που τον βαρύνουν, ζητώντας μόνο την απαλλαγή του για αποπλάνηση της ανήλικης αθλήτριας, λόγω της απορρόφησης της πράξης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη συγκίνηση στην μητέρα της 21 ετών σήμερα αθλήτριας, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του αιτήματος του κατηγορούμενου για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.