ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Εκεί που μας χρωστούσαν...

«Εθνικόν είναι το αληθές», έλεγε ο ποιητής. Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στη δίνη ενός πολιτικού κυκλώνα που ενορχηστρώνεται από το κυβερνών κόμμα, με αφορμή δημόσιες καταγγελίες που διατύπωσε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Ευρωβουλή, για pushbacks στο Αιγαίο, που έχουν κοστίσει τη ζωή προσφύγων και μεταναστών. Η ΝΔ, βασιζόμενη σ’ αυτές τις καταγγελίες, στήνει ένα σκηνικό όπου προσπαθεί να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «απολογούμενο» επειδή... δεν καταδικάζει τις δηλώσεις Αποστολόπουλου, ενώ και το Λιμενικό έχει, δυστυχώς, μπει σε αυτό τον χορό -καίτοι ουδείς έχει στοχοποιήσει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά τις διαταγές που παίρνουν από την πολιτική τους ηγεσία.

Ο Αποστολόπουλος, βεβαίως, δεν κάνει πίσω. Μάλιστα, εχθές, όταν η Σοφία Βούλτεψη επισήμανε ότι «δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς νεκρό», ο διασώστης ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατονόμασε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα κρύα νερά του Αιγαίου, επειδή δεν διασώθηκαν. Προφανώς, βεβαίως, η συζήτηση αυτή δεν είναι ευχάριστη για τη χώρα, εξ ού και η ΝΔ επιχειρεί να ταυτίσει όσους την κάνουν με τον... Ερντογάν. Όμως, με δεδομένο ότι για όσα γίνονται (και δεν γίνονται) στα νερά του Αιγαίου, έχει ήδη εξωθηθεί σε παραίτηση ο επικεφαλής της Frontex από την OLAF (τους «Αδιάφθορους» της Ευρωβουλής), όποιος ανοίγει αυτή τη συζήτηση ουσιαστικά προστατεύει τη χώρα από το να μην βρεθεί εγκαλούμενη στο μέλλον για θανάτους ανθρώπων. Και μια και στις Βρυξέλλες την έχουν... πάρει χαμπάρι την πολιτική της κυβέρνησης, πάει πολύ να επιχειρεί να στήσει η ΝΔ πολιτικό θέμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που θα έπρεπε να εγκαλείται η ίδια για την «σκληρή» μεταναστευτική πολιτική, που μας έχει καταστήσει περίγελω και «δεσμοφύλακα» της Ευρώπης και που πλήττει ευθέως το διαχρονικό προφίλ της Ελλάδας ως χώρας που σέβετα απολύτως και κατά κεραίαν το διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «KONTRA».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο δήθεν διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος είναι ένας ανθέλληνας και ένας ρουφιάνος σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό το γελοίο υποκείμενο ντροπιάζει την χώρα μας στο εξωτερικό για να παίζει τα αριστερά παιχνίδια του ΣΎΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας των βουλευτών της Κουμουνδούρου. Επιλεκτικά πονόψυχος και ανθρωπιστής μόνο με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες σε συνεργασία με βρόμικες ΜΚΟ και όχι με τα γυναικόπαιδα που σκοτώνονται στην Ουκρανία. Τις θέσεις του Ερντογάν υποστηρίζει και ενισχύει αυτό το αριστερό κατακάθι. Και να βρίσκεται κάποιος Έλληνας σε κίνδυνο, να μην δεχτεί να τον σώσει αυτός ο αριστερός ρουφιάνος. Τέτοια διάσωση ισοδυναμεί με προδοσία για τα ιερά και τα όσια των προγόνων μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.