ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνει τις περιοδείες ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού τελούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλα τα στελέχη, ανεξαρτήτως των τάσεων στις οποίες ανήκουν ή των απόψεων που έχουν για τον βηματισμό του κόμματος, ομονοούν ότι οι κάλπες έχουν «κλειδώσει» για τις αρχές του φθινοπώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει, ως πρώτο στόχο, να αποδομήσει την περίφημη «παράσταση νίκης» που προσώρας απολαμβάνει απολύτως στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Άλλωστε, παρότι δύσκολα θα βρει κανείς στελέχη στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα εικάζουν ότι θα μπορούσε σε δύο μήνες να κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών, όλοι πιστεύουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων θα είναι τόσο μικρή, ώστε να καταστήσει πιθανά όλα τα ενδεχόμενα αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. «Όταν τα δεκάρια και τα δωδεκάρια που βλέπουν τώρα οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις γίνουν τριάρια και στα όρια του στατιστικού λάθους, τότε το προφίλ του αήττητου Μητσοτάκη θα καταρρεύσει και στις επόμενες εκλογές θα μετρηθούμε ξανά», εξηγεί στο Matrix24.gr κορυφαίος παράγοντας της Κουμουνδούρου. Παράλληλα, πολλοί βουλευτές του κόμματος, που συνεχίζουν τις περιοδείες και τις εμφανίσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες, επιμένουν ότι «το κλίμα στην κοινωνία είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», υπονοώντας πως τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

«Θαμπώνουν» οι δημοσκοπήσεις

Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι πως η καχυποψία στην Κουμουνδούρου για τους δημοσκόπους και τις σφυγμομετρήσεις είναι… παραδοσιακή και διαχρονική. Όμως, επιτελικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται δύο σημεία για να εξηγήσουν ότι τα πράγματα πλέον είναι διαφορετικά: πρώτον, λένε ότι οι δημοσκοπήσεις πλέον αποτυγχάνουν και αλλού να ανιχνεύσουν τα υπόγεια ρεύματα στην κοινωνία -επικαλούνται και την πρόσφατη, μάλιστα, αποτυχία των δημοσκόπων στη Γαλλία.
Επίσης, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραδοσιακά υποεκτιμάται» στις δημοσκοπήσεις από το 2012 και εντεύθεν, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι οι δημοσκόποι έχουν παραδεχθεί ότι «δεν πιάνουν τα πραγματικά ποσοστά». «Αν μού βρείτε μία δημοσκόπηση που μας έδειχνε τον Ιούλιο του 2019 πάνω από 30%, τότε θα παραδεχθώ ότι θα χάσουμε τις εκλογές», επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιοδείες και εκδηλώσεις

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν πλεονασμός να αναφέρει κανείς πως ο Αλέξης Τσίπρας θέτει εαυτόν και το κόμμα του σε προεκλογική τροχιά. Στο επιτελείο του εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καταρτίσουν ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών, αλλά και δημόσιων εμφανίσεων. Παραλλήλως, οι εκδηλώσεις υποδοχής νέων μελών που διοργανώνονται από τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις σε όλη τη χώρα δίνουν στην Κουμουνδούρου την αισιοδοξία ότι ο σκληρός πυρήνας της βάσης του κόμματος θα είναι εξαιρετικά «ζεστός» όταν έρθει η ώρα της κάλπης.
Συν τοις άλλοις, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί ήδη να αποδομήσει το σκληρό εκβιαστικό δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» που θέτει ο πρωθυπουργός, προβάλλοντας -όπως έκανε χθες- το κατ’ αυτόν δίλημμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης: «Πολιτική αλλαγή και τέλος στον εφιάλτη ή εφιάλτης χωρίς τέλος;», ήταν το δίλημμα που παρουσίασε στους βουλευτές του.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στην φυλάμε για το βράδυ των εκλογών πολιτικέ απατεώνα. Ξεπουλήσατε με το γουρούνι τον Κοτζιά την Ελληνική Μακεδονία και δεν τρέχει τίποτα. Έτσι λούστρε;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.