ΚΟΣΜΟΣ

FIFA: Έως τον Ιούνιο του 2023 τα μέτρα για τις μεταγραφές από Ουκρανία και Ρωσία

Η FIFA ανακοίνωσε την παράταση του χρόνου εφαρμογής των κανονισμών για τις μεταγραφές παικτών από συλλόγους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μία προοπτική που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική σε μία νέα συνεργασία του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ με την ΑΕΚ.

Μέσω ανακοίνωσή της, η FIFA έκανε γνωστό ότι οι παίκτες και οι προπονητές που συνδέονται με ρωσικούς ή ουκρανικούς συλλόγους θα μπορούν να αναστείλουν το συμβόλαιό τους έως τις 30 Ιουνίου 2023.
«Σε περίπτωση που οι σύλλογοι που συνδέονται με την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UAF) ή την Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας (FUR) δεν καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία με τους αντίστοιχους ξένους παίκτες και προπονητές τους πριν ή στις 30 Ιουνίου 2022, και εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά γραπτώς, αυτοί οι παίκτες και οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας τους με τους συλλόγους τους έως τις 30 Ιουνίου 2023» αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA που συνεχίζει:
«Αυτές οι διατάξεις δίνουν στους παίκτες και τους προπονητές την ευκαιρία να προπονούνται, να παίζουν και να λαμβάνουν μισθό, ενώ προστατεύουν τους ουκρανικούς συλλόγους και διευκολύνουν την αναχώρηση ξένων παικτών και προπονητών από τη Ρωσία».

Πηγές κοντά στις συζητήσεις δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι παίκτες που δεν είναι ουκρανικής υπηκοότητας και έχουν συμβόλαιο με ουκρανικούς συλλόγους, αναστέλλοντας τη συνεργασία τους πριν ή στις 30 Ιουνίου 2022 θα θεωρούνται «εκτός συμβολαίου» έως τον Ιούνιο του 2023 και επομένως θα είναι ελεύθεροι να υπογράψουν αλλού γι' αυτή την περίοδο.

Όσον αφορά τους ανήλικους που φεύγουν από την Ουκρανία με τους γονείς τους λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, θα εξαιρούνται από τον κανόνα που απαγορεύει τις διεθνείς μεταγραφές παικτών κάτω των δεκαοκτώ ετών.

«Η FIFA θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ουκρανία για να διασφαλίσει ότι το κανονιστικό πλαίσιο προσαρμόζεται με βάση τυχόν νέες εξελίξεις. Η FIFA συνεχίζει επίσης να καταδικάζει τη συνεχιζόμενη χρήση βίας από τη Ρωσία στην Ουκρανία και καλεί για γρήγορο τέλος του πολέμου και επιστροφή στην ειρήνη» ανέφερε η παγκόσμια ομοσπονδία.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.