ΕΛΛΑΔΑ

Τι προβλέπει το πακέτο

Fuel Pass: Εντός εβδομάδος οι ανακοινώσεις για τη νέα ενισχυμένη επιδότηση

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το νέο Fuel Pass, το οποίο θα είναι αισθητά ενισχυμένο από το προηγούμενο.

«Εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο Fuel Pass, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες ότι η νέα παρέμβαση προβλέπεται πιο ενισχυμένη σε σχέση με την προηγούμενη, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, όσο και στα ποσά που θα λάβουν.

Βάσει των μέχρι σήμερα πληροφοριών, το νέο Fuel Pass θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Από τη μία τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκαν, από την άλλη η αισιοδοξία για το ύψος των εσόδων που θα προκύψουν κυρίως από τον τουρισμό, άνοιξαν τον δρόμο και δημιούργησαν τον δημοσιονομικό χώρο για το νέο αυτό πακέτο μέτρων, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το «κύμα» ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία.

Fuel Pass: Τι προβλέπει το νέο πακέτο μέτρων

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, το περιεχόμενο των μέτρων για το Fuel Pass έχει «κλειδώσει» και απομένει να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, το νέο πακέτο μέτρων, που θα αφορά αποκλειστικά τα καύσιμα, προβλέπει τα εξής:

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
Το μέτρο του Fuel Pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.