ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ 25

Γ. Βαρουφάκης: Όσο λοιδορείτε το δημοψήφισμα η ολιγαρχία κοιμάται ήσυχη

Σε αντεπίθεση σε όσους «επιτίθεντο στο δημοψήφισμα του 2015» προέβη ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννη Βαρουφάκη σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» στην Ολομέλεια.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ανέφερε πως «καθώς πλησιάζει η Επέτειος του Δημοψηφίσματος, εσείς οι παλαιομνημονιακοί συνέταιροι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βγάζετε από το μαύρο κουτί της πιο μαύρης προπαγάνδας ό,τι πιο μαύρο κι άραχνο ψέμα για το Δημοψήφισμα του 2015», γιατί «ήταν ένα γενναίο χαστούκι στην πανευρωπαϊκή μιντιακή ιδεολογική τρομοκρατία. Ήταν μια ηχηρή καταδίκη της μαύρης προπαγάνδας». Είπε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «πράγματι, ακυρώθηκε το ίδιο βράδυ. Αλλά προκάλεσε ρωγμή στο πολιτικό κατασκεύασμα της μεταδημοκρατικής Ελλάδας» για αυτό εξακολουθεί «να τρομάζει την ντόπια και τη διεθνή ολιγαρχία» και «γι' αυτό θέλετε απεγνωσμένα να το σβήσετε από την συλλογική μνήμη». «Σήμερα, επτά χρόνια αργότερα, το αισθητήριο του λαού επιβεβαιώθηκε: Η ανατροπή του ΟΧΙ, με το νέο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ του Νέου σας Μνημονιακού Τόξου (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), έφερε την σημερινή πλήρη παράδοση κάθε μορφής πλούτου και δημόσιου αγαθού στους ολιγάρχες» σημείωσε.

Κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως κάνουν τα πάντα «για να κρατηθείτε στα πράγματα» και «για να επιστρέψετε στα πράγματα» και «εν όψει εκλογολογίας και συμμαχιολογίας, ξαναβγάζετε από το μαύρο κουτί της μαύρης προπαγάνδας αυτά τα μαύρα κι άραχνα ψέματα για το Δημοψήφισμα και για μένα προσωπικά» και προσέθεσε: «Το ΜέΡΑ25 μένουμε παγερά αδιάφοροι με την συμμαχιολογία σας. Κρατάμε την μοναδικά υπεύθυνη θέση ότι η όποια συμμαχική κυβέρνηση προκύψει θα είναι επικίνδυνη για τον τόπο χωρίς συνεκτικό σχέδιο. Και συνεκτικό σχέδιο κατόπιν των εκλογών δεν σφυρηλατείται. Για αυτό εμείς, το ΜέΡΑ25, είμαστε ξεκάθαροι. Ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά πριν τις εκλογές».

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «ζούμε στιγμές που θυμίζουν το 1914 όταν ο παλιός κόσμος πέθαινε κι ένας νέος, επικίνδυνος κόσμος γεννιόταν» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί μέσα σε αυτό το σκηνικό «...πωλείται όλη η Ελλάδα, ακίνητα, εγκαταστάσεις, οικοδομικά συγκροτήματα, παλιές ή νέες μονάδες της πρώην βιομηχανίας, της νεότερης ξενοδοχειακής ιστορίας, της μεσαίας βιοτεχνίας που όπως-όπως επιβιώνει, μεταναστεύουν φορολογικές έδρες και οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, χωρίς καν να ξέρει κανείς ποιοι είναι οι σκιώδεις αγοραστές, τι θα κάνουν με αυτά που αγοράζουν χωρίς καμία σοβαρή εισροή κεφαλαίων για επενδύσεις».

Σημείωσε πως «το ισοζύγιο πληρωμών έχει πάει στα επίπεδα της προ κρίσης εποχής σηματοδοτώντας, μαζί με το ιδιωτικού και δημόσιου χρέος, την επόμενη επίσημη χρεοκοπία της χώρας», με «μια Ευρώπη που παραπαίει- υποχείριο των ΗΠΑ, τόσο στην ενέργεια, όσο και στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα». Υπενθύμισε πως το ΜέΡΑ25 έλεγε ότι «το ”Ναι σε Όλα” στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο μάς αποδυναμώνει και στα λεγόμενα εθνικά θέματα» και προσέθεσε πως «σε αυτή τη Δύση μόνο μέσα από βέτο μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για μια Ελλάδα που έχει λόγο για τα ζητήματα, εθνικά και κοινωνικά, που θα αποφασίσουν την βιωσιμότητά μας».

Κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως αντί να συζητάμε σήμερα «για το πώς αυτή η διεθνής τρικυμία δεν θα καταπιεί το ”Καρυδότσουφλο η Ελλάς”, για το πώς δεν θα χάσουμε το τραίνο της Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης, έρχεστε εδώ επιδιδόμενοι καθημερινά σε ασκήσεις "δώρο-δωρεών" προς εθνικούς ολιγάρχες». Έφερε ως παράδειγμα το Καζίνο Ελληνικού που «το δώσατε στον κ. Περιστέρη ο οποίος ... έβαλε από την πίσω πόρτα με 51% την αμερικανική Mohegan την οποία εσείς είχατε αποκλείσει από το διαγωνισμό ... Οι ίδιοι που λεηλατούν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ παίρνουν το Ελληνικό, το κομματιάζουν σε οικόπεδα, τα πουλάνε με τεράστια κέρδη χωρίς να έχουν επενδύσει 1 ευρώ για δείγμα, μοιράζουν παιχνίδι στην ξένη μαφία των καζίνων». Παράλληλα επέκρινε για τη στάση τής αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «Κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ; ”παρών”. Σας το λέω με αγάπη, πρέπει να ντρέπεστε γι' αυτό».

Προσέθεσε πως με το ίδιο νομοσχέδιο «για να διασωθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο μιας χώρας με παράδοση στη Ναυπηγική» δόθηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή κ. Προκοπίου, «όπως με τη ΛΑΡΚΟ, "καθαρό" όχι μόνο χρεών, αλλά και "καθαρό εργαζομένων"» και κατήγγειλε πως ο κ. Προκοπίου «δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με ναυπηγεία, είναι όμως από τους κύριους παίκτες στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και το άρθρο 7 του νομοσχεδίου προβλέπει ”εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου”. «Πάει το ανθρώπινο ναυπηγικό κεφάλαιο, θυσιάζεται στον βωμό του LNG!» σχολίασε

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.