ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ακόμα και το αυτοκίνητό τους προέρχεται από εκείνη τη δεκαετία

Η αλλόκοτη ιστορία του ζευγαριού που ζει σαν να είναι 1930

Πολλοί λατρεύουν την αισθητική και την κουλτούρα του Μεσοπολέμου, όμως ένα ζευγάρι από τη Βρετανία ανέβηκε επίπεδο: Διαμόρφωσε ολόκληρη την καθημερινότητά του έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση ότι το ημερολόγιο κόλλησε στο 1930.

Ο λόγος για τους Neil και Lisa Fletcher, που αφιέρωσαν έξι χρόνια από τη ζωή τους στην ανακαίνιση του σπιτιού ώστε τα πάντα, όχι μόνο στη διακόσμηση αλλά και στην τεχνολογία, να προέρχονται από εκείνη τη δεκαετία.

«Οι επισκέπτες μάς λένε: “Δεν είναι όπως το είχαμε φανταστεί. Το περιμέναμε σκοτεινό και σκονισμένο”», λένε σήμερα στους δημοσιογράφους για το σπίτι τους, που ξεχειλίζει από χρώμα και ομορφιά Αρ Ντεκό, για να προσθέσουν: «Η εποχή εκείνη ήταν γεμάτη χρώμα, παρόλο που οι εικόνες που έχουμε από αυτήν είναι ασπρόμαυρες».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι αυθεντικές συσκευές του 1930 – ακόμα και το αυτοκίνητό τους είναι αντίκα. Στην εποχή του Μεσοπολέμου κόστιζαν πολύ ακριβά, αλλά κατασκευάζονταν έτσι ώστε να κρατήσουν για μια ζωή.

Το ζευγάρι ερωτεύτηκε την εποχή μέσα από τον κινηματογράφο: «Βυθίζομαι στις ταινίες του. Λατρεύω τη λάμψη, τα ρούχα, τα σκηνικά τους, τα πάντα», λέει η Lisa, που έχει μια ντουλάπα γεμάτη με λαμπερά φορέματα. «Κάποιες φορές, όταν βγαίνουμε έξω με ρωτούν αν έχω να πάω σε γάμο», προσθέτει.

Αν θα έπρεπε πάντως να επιλέξει το πολυτιμότερο θησαυρό της από το σπίτι, δεν θα ήταν η γκαρνταρόμπα αλλά το γραμμόφωνό της – αντίκα, φυσικά. Όπως σχολιάζει ο σύζυγός της: «Αν έπαιρνε φωτιά το σπίτι, η Lisa πιθανότατα θα έσωζε πρώτα το γραμμόφωνο και τις γάτες της και μετά εμένα».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.