ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία

Οι εκπομπές της ρωσικής τηλεόρασης μεταδίδονται πλέον σε ολόκληρη την κατεχόμενη ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως συνέδεσε το σύνολο της περιφέρειας της Χερσώνας με τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα είναι πλέον προσβάσιμοι «δωρεάν» σ' αυτή την περιοχή της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό την κατοχή της Μόσχας.

«Ειδικοί των μονάδων μεταδόσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνέδεσαν τον τελευταίο από τους επτά τηλεοπτικούς αναμεταδότες της περιφέρειας της Χερσώνας με τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο Άμυνας.

Από την ίδια πηγή διευκρινίζεται πως περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι της εν λόγω περιφέρειας έχουν τώρα «δωρεάν» πρόσβαση στους κύριους ρωσικούς σταθμούς, ιδιαίτερα εκείνους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης VGTRK, η οποία αναμεταδίδει τη γραμμή του Κρεμλίνου.

Η περιφέρεια της Χερσώνας, η οποία συνορεύει με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, κατακτήθηκε από το ρωσικό στρατό από τις πρώτες ημέρες της επίθεσής του εναντίον της Ουκρανίας, που εξαπολύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Έκτοτε η Μόσχα διεξάγει μια πολιτική εκρωσισμού των εδαφών που έθεσε υπό τον έλεγχό της στη νότια Ουκρανία: εκεί κυκλοφορεί πλέον το ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, ενώ άρχισαν να διανέμονται και ρωσικά διαβατήρια.

Σήμερα ένας από τους νέους φιλορώσους αξιωματούχους της περιφέρειας της Χερσώνας, ο Κιρίλ Στρεμοούσοφ, δήλωσε πως το έδαφος αυτό μπορεί να ενωθεί με τη Ρωσία «πριν από το τέλος της χρονιάς».

«Θα κάνουμε φέτος ένα δημοψήφισμα. Και μετά το δημοψήφισμα αυτό, θα απευθυνθούμε στους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να μας δεχθούν στους κόλπους της Ρωσίας», δήλωσε ο Στρεμοούσοφ, τον οποίο επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.