ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠτΔ αφιέρωσε πτέρυγα της βιβλιοθήκης του ΕΔΑΔ στη μνήμη του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αφιέρωσε την πτέρυγα για την ελευθερία της έκφρασης της βιβλιοθήκης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη μνήμη του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη. Η πρωτοβουλία ανήκε στην Γενική Γραμματέα του Δικαστηρίου Μαριαλένα Τσίρλη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την πρωτοβουλία της κυρίας Τσίρλη και συγκινημένη υπογράμμισε ότι ο Σταύρος Τσακυράκης είχε μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς ήταν «ο φυσικός του χώρος».

Αναφέρθηκε επίσης στις αρχές και τις αξίες, με τις οποίες πορεύθηκε σε όλη του τη ζωή με συνέπεια και πίστη, με καθαρότητα στην άποψη και στη ματιά, γεγονός που τον κατέστησε τόσο αγαπητό σε φίλους και φοιτητές.

Καταλήγοντας έκανε λόγο για έναν ελεύθερο άνθρωπο, μια ελεύθερη σκέψη, που αγωνίστηκε σε όλη τη ζωή του, για την Ελευθερία της Έκφρασης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μιλώντας για το έργο και την προσφορά του Σταύρου Τσακυράκη, η Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαριαλένα Τσίρλη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Σταύρος παθιαζόταν με την ελευθερία του λόγου, καθώς για εκείνον ήταν το υπέρτατο δικαίωμα, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία, ούτε ατομική ολοκλήρωση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.